Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски заяви, че Полша ще помогне за сформирането на коалиция за предоставяне на бойни самолети на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога съобщи по време на днешното си посещаване във Варшава, че Полша ще помогне за сформирането на коалиция от западни сили, които да дават бойни самолети на Украйна, както е направила по-рано тази година за танковете, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10102
Украйна, която се надява да стартира контраатака през идните седмици или месеци, желае да си обезпечи от Запада съвременни изтребители, като да вземем за пример американските Ф-16, с цел да се бори против съветските нашественици и да се отбрани от въздушни удари.

Варшава е непосредствен съдружник на Киев и оказа помощ за активизирането на поддръжката в западните за страни за даването на Украйна на танкове като част от коалиция от страни – ход, в началото попаднал в дипломатическа невъзможност, която по-късно беше преодоляна.

" Точно както вашето (полско) управление се потвърди в танковата коалиция, имам вяра, че то ще се покаже в самолетната коалиция ", съобщи Зеленски в своя тирада на площад във Варшава.

Украинският водач сподели, че Русия няма да победи Европа, до момента в който Украйна и Полша работят в тясно съдействие. " Полша, един до друг с теб, ние ще установим независимост в Европа вечно, тиранията ще загуби в историята, когато загуби в Украйна ", добави Зеленски.

Той също по този начин предизвести за опасността от това солидарността за Украйна да отслабне и сподели, че артилерията и танковете би трябвало да бъдат предоставени, когато са нужни за борбата на фронта. " Защото това е борба за независимост и е невероятно тя да бъде извоювана отчасти ", съобщи украинският президент.

" (Украйна) не се поддаде на страха макар, че задачите на офанзивите са цивилни обекти, лечебни заведения, детски градини… това са военни закононарушения, за които би трябвало да бъде потърсена правосъдна отговорност и нарушителите да бъдат осъдени, съобщи полският президент Анджей Дуда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР